• landskontor@kommunister.dk
  • +45 30 20 03 20
Nyheder

Nej til amerikansk militær på dansk jord!

Af Allan Rasmussen 15/02 2022 KL. 19:30 Print

I omkring et år har den danske regering i det skjulte forberedt en aftale med USA, der vil bryde med årtiers politik for ikke at have udenlandske tropper permanent udstationeret i Danmark.

Forhandlingerne går nu i gang, men alt virker aftalt på forhånd.

Hvis USA får lov til at benytte dansk jord og farvand efter forgodtbefindende, gør det Danmark til potentielt bombemål og opmarchområde for krig.

Det betyder også fare for, at der kommer atomvåben på dansk jord eller i danske farvande. Mette Frederiksen påstår, at det på ingen måde kommer på tale. Sådanne løftedr er der givet før, og de viste sig at være løgn.

I vores naboland Norge er der en tilsvarende aftale med USA på vej igennem Stortinget. Her anløber amerikanske atomubåde allerede nordnorske havne.

Siden 1943 har USA haft en militærbase i Thule på Grønland. Også sporene derfra skræmmer.

Allerede i dag er Danmark tæt forbindet med USA-imperialismen via NATO-medlemskabet. NATO er i ord en forsvarsalliance, men i praksis en krigsalliance. Officielt et værn for fred og frihed – i praksis et redskab for USA-imperialismen til krig og kontrol.

  • Kommunistisk Parti siger nej til amerikansk militær på dansk område. Danmark skal ikke være et bombemål eller opmarchområde for krig eller medvirke til krig i andre lande.
  • Kommunistisk Parti siger nej til krig i Europa og vender sig mod den krigsophidsende propaganda, som skal skræmme befolkningen.
  • Kommunistisk Parti mener, at Danmark bør melde sig ud af NATO. Kun sådan kan vi være en stemme for fred.

Følg Kommunistisk Parti på

Kommunistisk Parti ☭ (kommunister.dk),

(20+) Kommunistisk Parti | Facebook

Kommunistisk Parti (@kommunister) / TwitterArbejderen – Det kæmpende Danmarks digitale dagblad