Ghettoloven og kampen for de almene boliger

21 apr - 2021 | 19:00 - 24 apr - 2021 | 12:00
Hillerødgade 30A, 2200 København N

Fredag den 7. februar kommer Operation Klimahandling forbi Transport- og Boligministeriet. Der vil være taler, og vi vil overrække nedenstående/vedlagte brev om at indføre et moratorium for udvidelser af danske lufthavne til transportministeren klokken 12:00.

Flyvning er den mest klimaskadende transportform. Alligevel er flytrafik begunstiget med momsfritagelse, ingen afgifter på flybrændstof og tildeling af gratis CO2-kvoter. Og i modsætning til landene omkring os, har Danmark ingen passagerafgift.

Klimaeffekten af luftfart er betydelig større end selve effekten fra CO2, fordi udledningen sker i stor højde. Også af den grund er det tvingende nødvendigt at stoppe væksten i lufttransport. Meget håb lægges i udvikling af electrofuel til fly. Men energi til fremstilling af denne avancerede type brændstof er begrænset, og der bliver rift om den i mange sektorer. Biobrændstof er uacceptabelt som energikilde, fordi produktionen har uoverskuelige konsekvenser for biodiversitet og madproduktion.

– Mellem 80 og 90 procent af verdens befolkning har aldrig sat deres ben i en flyvemaskine. Klimaforandringerne viser sig tydeligere og tydeligere år for år. Det er helt urealistisk at forestille sig, at danskerne kan vedblive med at flyve lige så meget, som vi gør i dag, hvis vi skal stoppe den globale temperaturstigning ved 1,5 grader. Hvad enten vi vil det eller ej, kommer vi til at flyve mindre i fremtiden, og der vil ikke være behov for den samme lufthavnskapacitet, siger Jacob Sørensen fra Bevar Jordforbindelsen.

Derfor anbefaler vi et moratorium for udvidelser af lufthavne i Danmark.
Operationen

Deltagerne mødes klokken 11:30 i Rigsdagsgåden foran indgangen til Christiansborg og går i en lange række med bannere til Transport- og Boligministeriet, som ligger på Frederiksholm Kanal 27. Operationen slutter