Aktioner

Kommunistisk Parti har gennemført en ugelang kampagne over hele landet for at få ophævet patenter på Corona vacciner.

Mens vi i de rige lande for længst er fuldt vaccinerede, halter de fattige lande langt bagefter. Blandt andet EU og USA blokerer for at ophæve patenterne, så det bliver muligt for de fattige lande at sikre sig vacciner.

Kommunistisk Parti kræver

AT FOLKESUNDHED PRIORITERES OVER PROFIT

Der var aktiviteter i mange byer: København (flere kvarterer), Aarhus, Aalborg, Odense, Esbjerg, Kolding, Slagelse, Holbæk, Sorø og Frederikssund.

Vidste du at …
Patenter på Corona vacciner gør, at fattigere lande ikke selv må producere vaccinerne. I 2020 ansøgte over 100 udviklingslande derfor Verdenshandelsorganisationen (WTO) om at ophæve patenterne, så flere mennesker kan blive vaccineret mod
covid-19.

Men EU og lande som USA, Australien og Norge stillede sig i vejen ved at nægte at ophæve patenterne. De mente, at det vil skade medicinalfirmaers motivation for at forske, hvis ikke firmaerne tjener den fulde profit ved at sælge vaccinerne.

Ifølge Oxfam International tjener medicinalfirmaerne Pfizer, BioNTech og Moderna 1.000 dollars i sekundet ved at sælge vacciner. Men bagerst i køen til vaccinerne står verdens fattige lande, hvor kun to procent er fuldt vaccineret.

Herhjemme er det kollektive sundhedsvæsen i dyb krise. Efter årtiers besparelser og ‘effektiviseringer’ er sundhedsvæsenet nedslidt og tæt på bristepunktet. Der er ikke bare brug for at fylde de tomme taburetter – der er brug for et bedre og større kollektivt sundhedsvæsen. Med bedre normeringer og tid til patienterne.

Derfor kræver Kommunistisk Parti at:

  • folkesundheden prioriteres over profit.
  • patenter på Corona vaccinér bliver ophævet.
  • den danske regering investerer massivt i det kollektive sundhedsvæsen.

Vær med i kampen – skriv under her:

No profit on pandemic. Everyone deserves protection from COVID-19.

Du kan finde Kommunistisk Parti på vores hjemmeside: Kommunistisk Parti ☭ (kommunister.dk)

og på Facebook: (20+) Kommunistisk Parti | Facebook

og Twitter: Kommunistisk Parti (@kommunister) / Twitter

Følg også med på Arbejderen – Det kæmpende Danmarks digitale dagblad

Plakat udarbejdet af Kommunistisk Parti

Valgkampen ved kommune- og regionrådsvalget i 2021

I forbindelse med valget til kommuner og regionsråd har partiet været på gaden for at sprede materiale om Kommunistisk Partis politik flere steder i landet.

Flere kammerater fra afdeling København Syd har været på gaden i Valby for at sprede materiale om Kommunistisk Parti i forbindelse med valget til Borgerrepræsentationen den 16. november.

Kammerater fra flere afdelinger i København var lørdag formiddag den 2. oktober 2021 på Nørrebro Station i forbindelse med et fremstød for Kommunistisk Partis opstilling til valget til Borgerrepræsentationen

Kommunistisk Parti Nørrebro var på Nørrebros Runddel lørdag den 16. oktober for at uddele vores flyers i forbindelse med valget til Borgerepræsentationen.