• landskontor@kommunister.dk
  • +45 30 20 03 20
Nyheder

Palæstina har ret til liv og retten til at kæmpe

Af Lotte Rørtoft-Madsen 20/03 2024 KL. 10:31 Print

Kommunistisk Partis 7. Kongres støtter kampen for et frit Palæstina. Vores støtte kommer i lyset af det folkemord, som foregår lige for øjnene af verden, begået af den zionistiske besættelsesmagt Israel.

Vi vender os mod de politikere i vores eget land, der støtter folkemordet. Vi vender os mod de profitmagere, der bliver rige af folkemordet.

Det palæstinensiske folk har retten og historien på sin side i modstanden mod besættelse, etnisk udrensning, annektering og i sidste ende udslettelse. Over for det palæstinensiske folk står en alliance af verdens stærkeste militære magter og kapital i verdens største firmaer, anført af USA-imperialismen. Det palæstinensiske folks lidelser er et skoleeksempel på imperialismens konsekvenser.

Kommunistisk Partis 7. Kongres vender sig mod forsøg på at retfærdiggøre den etniske udrensning i Gaza og den besatte Vestbred. Israel alene bærer ansvaret for sine forbrydelser – Israel alene kan afslutte angrebene. Israel alene kan stoppe den blokade af nødhjælp fra UNWRA, der har skabt hungersnød i Gaza.

Kommunistisk Parti vil efter den 7. Kongres fortsætte presset på politikere og aktionærer for at stoppe støtten til Israel. Vi vil fortsætte med at styrke kampen for en våbenhvile nu, for at fangerne bliver udvekslet, og for at nødhjælpen kommer frem. Vi erkender, at det kun vil være de første skridt på en lang vej, en vej der i sidste ende vil føre til et frit Palæstina uden apartheid.

Kommunistisk Parti står ikke alene i kampen for et frit Palæstina. Palæstinenserne står ikke alene. Partiet er en del af den bevægelse for solidaritet, der har taget gaderne i landets byer. Danske våbenfabrikker er blevet blokeret. Boykot af Israel, fra stop af køb af israelske dagligvarer til afvisning af at sminke folkemordet med sang, står stærkere end nogensinde.

Vi ser en enhed i den kamp, der giver os håb. 

Kommunistisk Parti vil bygge på den enhed, og fra vores kongres række ud til alle kræfter omkring os med kravet: For et frit Palæstina-fra floden til havet.