• landskontor@kommunister.dk
  • +45 30 20 03 20
Nyheder

Israels udrensningskrig kan ikke undskyldes

Af Lotte Rørtoft-Madsen 18/10 2023 KL. 11:32 Print

Det vil være forkert at kræve en våbenhvile. I enhver krig er der civile ofre, og det må vi bare tage med i kampen mod terrorisme.

Regeringspartiet Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen fortsætter uanfægtet og uden at ryste på stemmen med at forsvare det zionistiske Israels udrensningskrig imod den palæstinensiske befolkning i Gaza. Selv efter den afskyelige bombning med omkring 500 døde på Al Ahli- hospitalet i Gaza tirsdag aften. Ovenstående er essensen i hans udtalelser på P1 onsdag morgen.

Bombningen har sendt chokbølger ud over verden, men det er kun i ofrenes antal, den adskiller sig fra de øvrige uhyrligheder, der foregår i disse dage. Israel påstår, at Islamisk Jihad står bag. Det afviser Islamisk Jihad selv. Mange andre peger på, at det er Israel, der – bevidst eller ved en fejl – har bombet hospitalet. Ifølge Palæstinas ambassadør i Danmark er det et amerikansk produceret missil, der ramte.

Efter bombningen har de arabiske lande Jordan og Egypten, der skulle have mødtes med USA’s præsident Biden onsdag, meldt afbud til mødet. Det samme har palæstinensernes Mahmoud Abbas. De opfatter – med rette – at USA ikke kan spille en rolle som mægler. Biden står nu forpjusket tilbage og er overladt til kun at mødes med det officielle Israel. 

Især den britiske og amerikanske imperialisme har i et århundrede sjakret med folkene i Mellemøsten ud fra egne interesser og har spillet en hovedrolle i regionen.Men i dag er det transatlantiske Vesten ikke, hvad det var engang. De internationale styrkeforhold er forandrede, hvilket i Mellemøsten blandt andet har givet sig udslag i forsoning mellem Iran og Saudi Arabien. 

Efter bombningen af Al Ahli-hospitalet har formanden for EU-kommissionen Ursula von der Leyen  – igen – erklæret sin fulde støtte til det zionistiske Israel. EU’s udenrigschef Josep Borrell er noget mere moderat og knap så entydig på Israels side. Men derfra er der langt til at stille egentlige krav til Israel – og sætte magt bag dem.

Venstres udenrigsordfører taler ikke fra en position i opposition. Hans parti er regeringsparti, og derfor må hans udtalelser tages til indtægt for regeringens synspunkter. Og de har hidtil været entydige og klare: Vi står ubetinget bag Israel, uanset hvad. 

Uanset hvordan den danske regering og den danske samfundstop i det hele taget vil forholde sig i den kommende tid, vil det aldrig, aldrig blive glemt, hvor den stillede sig her i de første uger af oktober 2023. Konsekvent på en rå besættelsesmagts side. 

Mens disse linjer skrives, er en heftig propagandakrig i gang om, hvem der stod bag bombningen tirsdag aften. Det fyger med billeder, der angiveligt skulle vise det ene eller det andet. Fake news har indlejret sig som en hverdagsforeteelse, der gør det svært at orientere sig. Et enkelt eksempel fra sidste uge:

“Fake news og misinformationer. Dette er et skræmmende eksempel, hvor selv Joe Biden videreformidler en falsk historie om at babyer blev halshugget. Medierne har et kæmpe ansvar her. Og politikere naturligvis,” skrev TV2-journalisten Simi Jan på det sociale medie X, efter at en historie om halshuggede babyer i Kfar Aza for nogle dage siden gik verden rundt og tilmed blev nævnt på et pressemøde i Det Hvide Hus – naturligvis for at piske en antipalæstinensisk stemning op. 

Det fik langt fra den samme opmærksomhed, da det engelsksprogede Al Jazeera trak tæppet væk under historien, og da Det Hvide Hus måtte udsende en pressemeddelelse, der dementerede Bidens udtalelser.

Den skævvredne mediedækning hjælper med at legitimere de krigsforbrydelser og ødelæggelser, som Israel begår mod Gazas befolkning. 

Efter bombningen af Al Ahli-hospitalet har FN’s generalsekretær Antonio Guterres endnu engang opfordret til øjeblikkelig våbenhvile. I det omfang vi kan tale om noget, der hedder verdenssamfundet, er det lige her og lige nu, at det må træde til, så der sættes en stopper for folkemordet mod det palæstinensiske folk og iværksættes en øjeblikkelig våbenhvile.