FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Jagten på syndebukke

Kommentar
ons 27. mar - 2019

Siden præsidentvalget i USA har medierne i Danmark og resten af den vestlige verden været fyldt med negative historier om Rusland. Når udviklingen i et land ikke er gået, som magthaverne ønskede det, gav man Putin skylden. En af myterne har været, at Trump vandt over Hillery Clinton på grund af russisk indblanding i valgkampen.

En særlig undersøgelseskommission i USA har med Robert S. Mueller i spidsen for en hær af jurister og FBI-agenter i 22 måneder kulegravet den amerikanske præsidentvalgkamp og de mange påstande om hemmelige aftaler mellem Putin og Trump og anden russisk indblanding i den amerikanske valgkamp.

Nu foreligger rapporten, og dens konklusioner er entydige. Der findes ingen beviser for påstandene. 

Oprustningen i den vestlige verden har kun været mulig på grund af dæmonisering af Rusland.

Efter Muellers rapport er offentliggjort, peger Washington Post på den kendsgerning, at det er Hillary Clinton og det Demokratiske Parti, som satte gang i rygterne om alliancen mellem Trump og Putin, og som finansierede den første rapport om Trumps angivelige forbindelser med Rusland, som blev offentliggjort i januar 2017.

Siden er Rusland blevet anklaget for at have stået bag brexit. Den franske præsident Macron har anklaget Rusland for indblanding i det franske valg. Putin har ligeledes fået skylden for Sverigedemokraternes fremgang ved det svenske parlamentsvalg i 2018. For magthaverne var der derimod intet kontroversielt i, at daværende præsident Obama i 2016 besøgte Storbritannien op til folkeafstemningen og advarede imod brexit.

Også i forhold til det kommende folketingsvalg i Danmark advarer regeringen og efterretningstjenesterne om faren for Ruslands indblanding. Muellers rapport vil næppe ændre dette, selv om den burde give anledning til eftertanke.

Oprustningen i den vestlige verden har kun været mulig på grund af dæmoniseringen af Rusland i kølvandet på det amerikanske præsidentvalg.

Den folkelige utilfredshed og modvilje mod at danse efter magthavernes pibe kan ikke forklares med russisk indblanding i hverken USA, Storbritannien, Frankrig eller andre lande.