FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Israels terror

Kommentar
tir 12. nov - 2019

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu baserer i høj grad sin magt på at fastholde en permanent konflikt med sine arabiske nabolande, ikke mindst palæstina og Syrien. Efter behov kastes benzin på igangværende konflikter. Med droner, jagerfly, missiler eller specialstyrker henrettes med jævne mellemrum palæstinensiske ledere. Men de israelske angreb i denne uge har også andre elementer.

I følge det israelske militær gav Netanyahu også denne gang ordre til et angreb ind i Gaza, som dræbte lederen af Islamisk Jihad. Reaktionen fra Islamisk Jihad var forudsigelig. Strømme af primitive raketter affyret fra de palæstinensiske områder, ind over Israels grænser. 

Israel ønsker tydeligvis at vise, at man er i stand til at bombe og dræbe hvem man vil og hvor man vil. 

Verden er igen vidne til en forudsigelige spiral af begivenheder. Den israelske besættelsesmagt, rustet til tænderne med amerikanske våben, kæmper mod dårligt udrustede palæstinensiske militser, hvis eksistens og rekruteringsgrundlag er den vedvarende konflikt med Israel, som palæstinenserne aldrig kan vinde militært.

Samtidigt med at Israel igen angreb ind i Gaza, sendte Israel endnu engang jagerfly ind i nabolandet Syrien. Denne gang faldt bomberne i hovedstaden Damaskus og dræbte en leder fra Islamisk Jihad, 2 civile og sårede 10. Israel og dets amerikanske sponsor ønsker tydeligvis at vise, at man er i stand til at bombe og dræbe hvem man vil og hvor man vil.

Det israelske angreb i Syrien kommer i en situation hvor terroristerne i Syrien stort set er nedkæmpet. USA har tabt kampen på landjorden, men har ikke opgivet håbet om at opsplitte Syrien. USA har givet frie hænder til Tyrkiet i det nordlige Syrien og US-amerikanske styrker har besat syriske oliefelter, sammen med den kurdiske milits YPG. 

Israels terror mod palæstinenserne forhindrer enhver form for politisk løsning og muliggør at den ulovlige besættelse af palæstinensisk land kan fortsætte. Israel har fra første færd deltaget i krigen mod Syrien og på mange måder understøttet terrorgrupperne i landet, koordineret med USA. Det ønsker et svagt og opsplittet Syrien, fordi det muliggør Israels fortsatte besættelse af Golanhøjderne.

I Danmark og den vestlige verden er magthaverne og medierne for længst holdt op med at protestere, når Israel krænker folkeretten og begår terror i andre lande.