FOTO: Andrea Sigaard
1 af 1

Rød Sommerlejr

Hvert år arrangerer Kommunistisk Parti Rød Sommerlejr. En politisk ferie for alle der har lyst.

Er du politisk aktiv i hverdagen og har lyst til at få mere perspektiv på tingene, så er Rød Sommerlejr et godt tilbud til dig. Her kan du sammen med 150 andre, som også drømmer om et andet samfund, kombinere ferie med aktuelle politiske debatter og konkret aktivisme.

Ugens program er traditionen tro spækket med aktuelle politiske debatter. I år bliver kampen mod krig og imperialisme lejrens gennemgående tema.

Om formiddagen vil der være foredrag, paneldiskussioner og gruppearbejde, med fokus på blandt andet NATO, dansk krigsdeltagelse og kampen mod køb af jagerfly. Til diskussionerne om kampen mod krig og imperialisme vil der være indbudte oplægsholdere fra KP, KPiD og DKP.

Om eftermiddagen er der workshops, som forbereder aktioner, som deltagerne kan tage med hjem fra lejren og bruge i det videre politiske arbejde. Om aftenen spænder programmet fra bål med snobrød til diskussioner om udfordringen for fredsbevægelsen i går, i dag og i morgen, fredskultur og meget mere.

Blandt de mange diskussioner er kampen for en bæredygtig udvikling i lyset af COP21 i Paris.

Imellem de politiske diskussioner vil der være volleyball, musik og sang, pubquiz og meget andet. 

NYT STED

Det er Kommunistisk Parti, der arrangerer Rød Sommerlejr, men lejren er åben for alle interesserede. 

I år flytter lejren lokaliteter. Efter i flere år at have været i Rødby på Lolland går turen i år til Fyn, nærmere bestemt Svendborg. Her afholdes lejren på Rantzausminde efterskole i de bygninger, som indtil for få år siden var ejet og drevet af Specialarbejderforbundet. 

Skolen, som ligger i et naturskønt område i gåafstand fra havet, er meget flot og velholdt. Der er gode fællesrum og fine værelser, alle med eget toilet og bad. 

Om onsdagen er der arrangeret udflugt i Svendborg og omegn, hvor der både bliver fokus på Bertol Brechts tid i Svendborg og mulighed for at bade.

Sommerlejren foregår i år i uge 29 - også det er nyt.

GOD PLADS TIL BØRN OG UNGE

Rød Sommerlejr er for alle generationer. Her kommer unge og gamle - og mange familier eller bedsteforældre med børn. 

For børn mellem tre og cirka 11 år er der en børnelejr. Hvert år har lejren sit særlige tema. Et år er børnene indianere, et andet år Robin Hoods raske piger og svende.

For de lidt ældre børn og unge - op til 15 år - er der en pionerlejr. Endelig er der også forskellige politiske og sociale tilbud til de unge på lejren.

Maden laves af et fast køkkenhold, men derudover skal alle deltagere hjælpe med forskellige praktiske opgaver - fra barpasning til rengøring.