Terror må fordømmes

søn 15. feb - 2015

På baggrund af det seneste døgns dramatiske begivenheder i København udtaler Kommunistisk Partis formand Jørgen Petersen :

-Kommunistisk Parti fordømmer det seneste døgns terrorangreb i København. Samtidigt advarer vi imod at benytte angrebene til yderligere at eskalere volden og hadet.

-Vi advarer imod yderligere stramninger af terrorlovgivningen og den systematiske overvågningen af befolkningerne i EU, som er den største trussel imod ytringsfriheden i vores lande.

-Både mødet i Krudttønden og den jødiske synagoge var overvåget af PET og beskyttet af bevæbnet politi, men det forhindrede ikke terrorangrebene. Mere overvågning og bedre bevæbning af politiet vil ikke løse noget som helst.

-Skal vi dæmme op for frustrationer, afmagt og religiøs og politisk fanatisme og vold, er der brug for et politisk kursskifte i Danmark, som forhindrer social udstødning. Der er brug for et opgør med den voksende antimuslimske bølge, som lægger hele befolkningsgrupper for had. Og der er brug for et opgør med den såkaldt aktivistiske danske udenrigspolitik, som engagerer Danmark i imperialistiske røverkrige og statsterrorisme, ikke mindst i Mellemøsten.