Stop krigen mod flygtningene

Kommentar
ons 20. jan - 2016

Mennesker på flugt fra krig og terror har brug for beskyttelse og hjælp. Men der er tilsyneladende ingen grænser for, hvor umenneskeligt et flertal af Folketinget vil agere for at få krigsflygtninge til at søge mod andre lande. 

Forslaget om at konfiskere flygtninges værdier over 10.000 kroner er gået kloden rundt og har skadets Danmarks internationale omdømme, sådan som håndteringen af Muhammedtegningerne også gjorde det. 

 Flygtningepolitikken kritiseres af blandt andet FN, men også et stigende antal danskere siger fra.

En udskydelse af retten til familiesammenføring fra et til tre år er et umenneskeligt forslag, som vil ramme alle børn - og ikke mindst de traumatiserede børn hårdt, fordi de ikke kan blive genforenet med deres forældre. 

Over hele landet står offentlige bygninger tomme, men flygtningene indkvarteres alligevel i teltlejre i den danske vinter. 

Regeringens politik er kynisk, umenneskelig og forsøges solgt af Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti som et forsvar for Danmark og danske interesser, som om at velfærden i Danmark trues af horder af flygtninge, som kun kommer til landet for at få velfærdsydelser. 

Kritikken tårner sig op fra blandt andet FN, men også et stigende antal danskere siger fra og engagerer sig i at hjælpe flygtninge.

Valget er ikke mellem flygtninge eller velfærd. Det er en giftig påstand, som skal puste til modsætningerne mellem almindelige mennesker og flygtninge. Signalpolitik kalder man det. Men virkeligheden er, at det er realpolitik for de mange der rammes. 

Danmark er et af verdens rigeste lande. Der er penge både til velfærd og til at behandle flygtningene anstændigt. Alene en udskydelse af de planlagte lettelser af topskatten vil give milliarder i statskassen.

Det er nødvendigt at stå sammen mod den storkapital, som har interesser i de krige, som har skabt flygtningestrømmene. Regeringen fører krig mod flygtningene i mere end en forstand.

Der er behov for at sige fra og markere, at den flygtningepolitik, der føres af regeringen og Socialdemokraterne, ikke sker med vores opbakning.