Sig nej til Wilders på Folkemødet

Den antimuslimske hollænder Geert Wilders og andre højreekstremister er inviteret til Folkemødet i Bornholm. Det må ikke lykkes at gøre havnen i Allinge til en platform for fascisme og had.
ons 20. maj - 2015

Trykkefrihedsselskabet provokerer igen ved at indbyde Geert Wilders som taler på Folkemødet på Bornholm. Planen er et debatmøde med blandt andet Jyllands-Postens Flemming Rose, der spillede en nøglerolle omkring offentliggørelsen af Muhammedtegningerne. 

Gennem årene har Wilders trukket et spor af had efter sig, med en endeløs række af antimuslimske udtalelser. Han har opbygget et nært forhold til sine ideologiske fæller i Danmark, som benytter enhver lejlighed til at fremme deres ekstremistiske standpunkter.  

Havnen i Allinge skal ikke fungere som en talerstol for Europas fascister og antimuslimer.

Trykkefrihedsselskabet påstår naturligvis, at Wilders er en vigtig stemme i debatten om ytringsfrihed. Men ytringsfrihed er ikke ensbetydende med retten til at forhåne muslimer og grave nye grøfter i samfundet.  

I stedet for at være en demokratisk begivenhed, hvor man på nært hold kan møde de politiske partier, fagforeninger og ngo'er, vil Wilders uundgåeligt kaste en sort skygge over Folkemødet, på grund af den antimuslimske stemning han og Trykkefrihedsselskabet utrætteligt arbejder for at holde i live.

Overalt, hvor Geert Wilders færdes, beskyttes han af efterretningstjenester og et massivt politiopbud. Det vil også ske, hvis han kommer til Bornholm.

Planen om at benytte Folkemødet på Bornholm som en talerstol for antimuslimsk propaganda, er en rendyrket provokation, som må afvises. Bornholms borgmester har meget rigtigt sagt, at det vil forandre Folkemødet, hvis Geert Wilders programsættes.

Udover Wilders er også en repræsentant fra det nazistiske græske parti Gyldent Daggry og andre højreekstremister inviteret med på Folkemødet af Danskernes Parti. 

Både Trykkefrihedsselskabet og Danskernes Parti har fået grønt lys af arrangørerne, hvad der i høj grad undrer mig. Jette Lykke, der er leder af Folkemødet, har udtalt til DR, at Wilders er velkommen i Allinge, fordi diskussionen om islam og ytringsfrihed har en "samfundsmæssig relevans" .

Hvis arrangementet gennemføres, vil det skabe dønninger langt udenfor Danmarks grænser. Når festivalledelsen ikke selv kan forstå, at had og antimuslimske udtalelser på ingen måde er relevante i den samfundsmæssige debat, er der nogen, der må fortælle dem det. Ingen kan gøre det bedre end de hundredvis af fagforeninger og ngo'er, som år for år har deltaget i Folkemødet. 

Havnen i Allinge skal ikke fungere som en talerstol for Europas fascister og antimuslimer.

Derfor er det min opfordring, at alle organisationer, som vil deltage på Folkemødet, kontakter ledelsen af Folkemødet og skærer det ud i pap, at fascisme og had mod muslimer ikke hører hjemme i Allinge.