Respekt for Venezuela – nej til højrefløjens og USA beskidte krigsplaner

Vi appellerer til alle demokratiske kræfter, til arbejderbevægelsen og solidaritetsbevægelsen i Danmark om at støtte op om solidariteten med Venezuela.
fre 6. nov - 2015

Kommunistisk Parti siger nej til højrefløjens offensiv i Venezuela. Vi protesterer skarpt mod USA's trusler om militær indgriben.

Hænderne væk fra det nye, sociale og demokratiske Venezuela!!

Vi ser i disse dage, at højrefløjen i Venezuela side om side med højrefløjen i andre lande i Latinamerika tager koordinerede initiativer, som varsler dårligt for demokratiet og menneskers liv og sikkerhed i Venezuela.

Og det er stærkt foruroligende, at højrefløjens koordinerede initiativer helt åbenlyst også er koordineret med USA's militær.

Det kan ikke være nogen tilfældighed, at chefen for USA's sydkommando, general John Kerry for to dage siden i et interview på nyhedsstationen CNN – på spansk – lod forstå, at han følger situationen i Venezuela nøje, og at han er klar til at gennemføre militære operationer ”hvis der sker et økonomisk sammenbrud i Venezuela og befolkningen kommer til at mangle mad og vand”, som generalen åbent formulerede det på tv.

Det kan kun opfattes som en direkte opfordring til, at højrekræfterne i Venezuela fortsætter og styrker deres undergravende aktiviteter, som skaber kunstig varemangel i butikkerne og uro i gaderne, sådan som vi har set det iscenesat i flere omgange de seneste knap to år.

Det er tydeligt, at stærke kræfter sætter alt ind på at destabilisere Venezuela i tiden op til parlamentvalget den 6. december.

Alle, der følger med i udviklingen i Venezuela kan se, at levevilkårene for den brede befolkning er forbedret, og at demokratiet blomster med en aktiv og engageret befolkning, som ved valg efter valg bekræfter, at de ønsker den nuværende sociale udvikling skal fortsætte.

Vi ser nu højrefløjen forsøge at skabe kaos og frygt forud for valget til december, fordi højrefløjen ved, at de vil tabe igen ved dette valg, hvis folkeviljen kunne få lov at udfolde sig i et roligt politisk klima.

Det er tilsvarene skandaløst, at højrekræfter i andre lande både i Latinamerika og Europa hetzer mod Venezuela og dets demokratisk valgte politiske ledere og regering.

Det er ganske uhørt, når vi ser, at syv tidligere præsidenter fra Latinamerika angriber regeringen i Venezuela og stiller spørgsmålstegn ved, om Venezuela fortjener at have sæde i FN's Menneskerettighedsråd – hvortil det er valgt med støtte fra verdens lande.

Men når vi ser navne som Alejandro Toledo fra Peru, Jorge Quiroga fra Bolivia og Andrés Pastrana fra Colombia, så ved vi, hvilket politisk selskab vi er i. De har blod på hænderne og er forhadte af den brede befolkning i deres hjemlande. De er netop eks­præsidenter. De er blevet forkastet i hjemlandene.

Men en reaktionær verdenspresse stiller spalter og sendetid til rådighed for netop sådanne kræfter.

Således spredes det indtryk verden over, at Den Bolivarianske Revolution i Venezuela er dårlig for landet og befolkningen.

Således gødes jorden for et kup i Venezuela og for USA's militære indgriben, som general Kelly allerede har lovet.

Vi har set det før. Vi har gennemskuet det.

Vi vender os mod de koordinerede forsøg på at gøre Venezuela til en slagmark og befolkningen til ofre. Vi kræver respekt for Venezuelas suverænitet og afviser al udenlandsk indblanding, politisk, økonomisk og militært.

Vi stiller os i solidaritet med befolningen i Venezuela og den demokratisk valgte regering under præsident Nicolas Maduro og formand for parlamentet Diosdado Cabello.

Vi appellerer til alle demokratiske kræfter, til arbejderbevægelsen og solidaritetsbevægelsen i Danmark om at støtte op om solidariteten med Venezuela, og vi kræver at den danske regering lader Washington forstå, at indblanding i Venezuelas indre anliggender herunder i særlig grad en militær indgriben ikke kan accepteres.

  • Leve Den Bolivarianske Revolution.
  • Leve demokratiet i Venezuela
  • Leve "Det nye Latinamerika ­ Vores Amerika”

30. oktober 2015

For Kommunistisk Parti

Jørgen Petersen, formand

Nikolaj Møller Kofoed, international sekretær