Krig er ikke svaret på terror

Krig skaber mere terror, fordi krig er selve terrorens årsag. Men det vil Folketingets flertal ikke erkende.
tor 26. nov - 2015

Mindst 27 mennesker blev dræbt i et terrorangreb på et danskejet hotel i Bamako, hovedstad i det vestafrikanske land Mali. Angrebet kommer ovenpå mere end to års dansk deltagelse i krigen, som ledes af den tidligere kolonimagt Frankrig og er endnu et bevis på, at krig ikke er svaret på terror, men derimod avler mere terror.

Kommunistisk Parti fordømmer den danske regerings snak om at være klar til at lade danske fly bombe i Syrien. 

Kommunistisk Parti fordømmer de blodige terrorhandlinger i Paris, og vi udtrykker vores dybe medfølelse med ofrene og deres familier. Gerningsmændene bærer det fulde ansvar, og deres blodige handlinger kan ikke undskyldes med hverken religiøse eller politiske begrundelser. At dræbe tilfældige civile er utilgiveligt.

For at stoppe terroren må vi forstå dens årsager og rødder og slå til mod disse. I det grundlæggende er årsagerne til terrorhandlingerne enkle, nemlig imperialismens krige og udplyndring, men Folketingets flertal af krigstilhængere og deres allierede andre EU- og NATO-lande afviser at diskutere årsagerne.

De ønsker ikke fokus på årsagerne, fordi de ikke ønsker at stoppe de krige og den nød i lande i Mellemøsten og andre dele af verden, som driver den blodige terror. Tværtimod. Deres svar er mere krig, flere bomber, mere politistat.

Kommunistisk Parti fordømmer Vestens krige og aggressioner overalt; i Mellemøsten, i Afrika og i Østeuropa. Og vi påpeger, at Vestens alliancer med og støtte til voldelige islamistiske kræfter ikke stoppede med støtten til Al Qaeda i Afghanistan. Den er fortsat i Irak, Libyen og ikke mindst i Syrien.

Kommunistisk Parti fordømmer den danske regerings snak om at være klar til at lade danske fly bombe i Syrien. Ligeledes fordømmer vi alle forslag om indsættelse af landtropper.

Vestens hykleri og dobbeltspil går ud på at sikre kontrollen med olie og andre ressourcer og samtidigt få befolkningen i hjemlandene til at støtte krigspolitikken.

Kommunistisk Parti appellerer til den danske befolkning om at afvise det blodige dobbeltspil. Nej til krig og nej til imperialismen, som skaber fattigdom, vold og terror, mens millioner drives på flugt. Der findes et alternativ. Træk Vestens soldater og bombefly hjem. Vestens allierede som Tyrkiet, Saudi Arabien og Qatar må presses til at indstille deres penge- og våbenleverancer til terror.

Fredsforhandlinger nu og massiv nødhjælp og udviklingsbistand til de nødlidende og fordrevne befolkninger i blandt andet Syrien, Afghanistan, Mali, Libyen og Irak. Kun det vil være et svar på blodbadet i Paris. Et svar, der peger fremad, og som kan være med til at hele såret og afværge ny terror.