Hilsen til Venezuelas regering

fre 13. feb - 2015

Til Venezuelas regering og præsident

Vi har modtaget de seneste oplysninger fra Venezuela om et nyt kupforsøg med største bekymring og med vrede.

Vi ser de samme udemokratiske kræfter på Venezuelas højrefløj og i dele af militæret, som med støtte fra USA, gør et nyt forsøg på at omstyrte den lovligt valgte regering og afsætte den folkevalgte præsident Nicolá Maduro.

Vi ønsker at udtrykke vores fordømmelse af kupforsøget og vores klare støtte til den lovligt valgte regering i Venezuela og præsident Nicolas Maduro.

Det var et forkasteligt skridt at udnytte den 12. februar som datoen for dette kupforsøg. Siden voldelige højrekræfter for præcist et år siden indledte deres beskidte krig mod demokratiet og Den Bolivarianske Revolution har over 40 mennesker mistet livet på grund af højrevolden. Kræfterne bag kupforsøget ønskede at flere skulle dø på årsdagen for at miskreditere og styrte den forfatningsmæssige regering og præsident.

At torsdag den 12. februar 2015 ikke endte i et blodbad skyldes alene, at kuppet blev afsløret og forhindret. Takket være støtte til Den Bolivarianske Revolution og demokratiet i alle kroge af det venezuelanske samfund blev kupmagerne afsløret og stoppet.

Vi ønsker at udtrykke vores fordømmelse af kupforsøget og vores klare støtte til den lovligt valgte regering i Venezuela og præsident Nicolas Maduro.

Vi ønsker samtidigt at gentage vores solidaritet med Den Bolivarianske Revolution, der er en afgørende drivkraft i den igangværende sociale og demokratiske forandring ikke blot i Venezuela men i hele Latinamerika. Det nye Venezuela giver håb om en bedre fremtid for folkene.

Modtag vores støtte og solidariske hilsener

Nikolaj Møller Kofod, international sekretær, Kommunistisk Parti (Partido Comunista Danès)

Jørgen Petersen, formand for Kommunistisk Parti (Partido Comunista Danès)